Skab en god organisationskultur i din virksomhed

Lederkurser (foto: via.dk)

En god organisationskultur holder sammen på hele virksomheden (foto: hansentoft.dk)

Organisationskultur er noget der ligger dybt i virksomhederne, og ofte er virksomhederne selv ikke bevidste omkring, hvilken betydning den pågældende kultur har for dem og deres medarbejdere. Men rent faktisk kan man selv være med til at påvirke den organisationskultur, der findes i virksomheden. For at kunne gøre dette, er det dog nødvendigt at man er klar over, hvilken kultur man på nuværende tidspunkt har.

Organisationskultur ligger dybt i virksomheden

En organisationskultur eksisterer i alle virksomheder, og selvom nogle virksomheder måske tror, at de ikke har nogen organisationskultur, er dette ikke tilfældet. Om man vil det eller ej, er det nemlig ikke noget der kan undgås, men ofte ligger det så dybt i virksomhedens dna, at man ikke lægger mærke til at det er der. En organisationskultur kan både være god eller dårlig. Det kan eksempelvis være en vinderkultur der gør, at alle medarbejdere bliver ved med at arbejde stenhårdt til man er kommet godt i mål. Men det kan også være en kultur der er kendetegnet ved, at der hersker stor konkurrence mellem de ansatte, hvorfor de ikke er gode til at samarbejde om at skabe resultater. Og dette vil kunne skade virksomheden, hvis man ønsker at have stærke teams i virksomheden, der i fællesskab løser opgaver.

Muligheder hvis man ønsker en bestemt organisationskultur

Hvis man eksempelvis ønsker at have en bestemt organisationskultur i virksomheden, skal man altså starte med at opløse den nuværende kultur. Dette kan tage tid, så det er vigtigt at man er tålmodig og vedholdende omkring dette. Det er nemlig et arbejde, der skal ses som en samlet proces. Hvis man ikke gør dette, vil man ikke kunne komme af med den gamle organisationskultur. Først efter et stykke tid, når man begynder at køre den nye kultur ind i virksomheden, vil man kunne fjerne den gamle kultur.

Hør mere om organisationskultur her

Læs mere om god organisationskultur her:

Hold sammen på virksomheden med en god organisationskultur

Få styr på virksomhedens organisationskultur med kurser og analyser

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *