Projektledelse – få projektet sikkert i havn

Projektledelse (Foto: viauc.dk)

Projektledelse (Foto: viauc.dk)

Projektlederens job kan på mange måder sammenlignes med en kaptajn eller en styrmands. Nuvel, det har ikke nødvendigvis noget at gøre med hverken skibe, pirater eller vand, men det handler i det store hele om at få et projekt eller et skib sikkert i havn. Undervejs vil man altid støde på nogle problemer, der skal løses, for at det kan lade sig gøre. Og det er dit job som lederen af projektet at løse disse problemer. Det kræver selvfølgelig nogle færdigheder, men i dag kan du faktisk uddanne dig inden for projektledelse – også selv om du allerede har været på arbejdsmarkedet i mange år.

Planlægning, organisering og styring

Kort sagt består projektlederjobbet af disse tre dele, som du skal kunne have styr på. For i processen vil du altid have stillet nogle ressourcer til rådighed, og det er dit job at sørge for, at de ressourcer bliver brugt på bedst mulige måde, og at opgave, du er blevet stillet, i sidste ende bliver løst.

Projekter er nemlig i forhold til almindelig drift unikke, og derfor kan du undervejs støde på problemer, som ikke bare kan løses med rutine.

Du kan lære, hvordan man løser de problemer – blandt andet på VIA University College, hvor du kan tage uddannelser i specifik projektledelse.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *