Ledelsesudvikling – et værktøj til at forbedre virksomheden

Ledelsesudvikling (Foto: alive.dk)

Ledelsesudvikling (Foto: alive.dk)

Det vil altid være bestræbelsesværdigt og nødvendigt for en virksomhed at blive ved med at udvikle sig i en positiv retning. Dette kræver først og fremmest en velfungerende ledelse, der kan stille nogle realistiske, men også ambitiøse, mål, og som også kan sørge for, at de bliver nået. Netop fordi, at en stor del af ansvaret ligger på virksomhedens ledelse, vil det i mange tilfælde være anbefalelsesværdigt for en virksomhed at tage imod et tilbud om ledelsesudvikling. Det kan nemlig ende med at blive en investering, der betaler sig tilbage mangfoldigt, og så vil man jo være glad for, at man tog imod muligheden i første omgang.

Ledelsesudvikling kan foregå på mange måder. Nogle ledere erkender, at de har behov for at blive opdateret på forskellige områder. Herefter har de mulighed for at tage forskellige former for uddannelse ved siden af deres arbejde, hvorfor dette kommer til at fungere som ledelsesudvikling. Det kan være, at det er en diplomuddannelse, der skal til. Det kan også være, at lederen vil have gavn af en eller anden form for kursus. Der er mange muligheder i Danmark, så en leder vil helt sikkert kunne finde en vej frem, som passer til vedkommende på en perfekt måde.

Coaching kan også være lig med ledelsesudvikling

Mange ledere har dog erfaret, at coaching på et mere privat niveau er en mere effektiv form for ledelsesudvikling. Hér får man nemlig en coach på banen, der kan identificere nogle helt specielle behov for lederen, og så kan denne slå ned på dem og bearbejde dem ét efter ét. På den måde får lederen en helt anden undervisning, hvor der er fokus på det praktiske og ikke det teoretiske. Hér bliver ledelsesudvikling til et samarbejde mellem coach og leder.

Se f.eks. lidt mere om ledelsesudvikling her

Share

2 Responses to Ledelsesudvikling – et værktøj til at forbedre virksomheden

  1. Pingback: Lær at være den bedste leder med ledelsesudvikling

  2. Pingback: Skab merværdi for dit firma med ledelsesudvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *