Hvorfor bruge et mediebureau?

Mediebureau (Kilde: Flickr.com)

Mediebureau (Kilde: Flickr.com)

Mange virksomheder styrer selv deres markedsføring. De tager selv beslutningerne omkring medier og budgetter, og den eneste rådgivning de reelt får, er den fra medierne selv. Taler vi om print kunne det være sælgere på Berlingske Tidende, Idenyt eller Euroman, og det kan være dyrt at lytte til disse sælgere, da deres eneste formål selvfølgelig er at sælge. De forholder sig ikke objektivt til forretningen, og vil til enhver tid mene at deres medie passer til virksomheden og målgruppen.

Hvornår har du eksempelvis sidst mødt en sælger som spurgte ind til din målgruppe for derefter at takke nej til et samarbejde, da der ikke var noget præcist match – nej vel?!

Medieindkøb og administration

Dertil kommer også selve indkøbet. Hvornår ved man om man har fået i rabat fra medierne? De tilbyder typisk en fast rabatsats. Det kunne eksempelvis være 25%, og så tænker man at man har lavet en rigtig god handel. Det har man bare ikke! Medierne er pressede derude, og de er villige til at gå langt ned i pris! Man skal bare vide hvordan man skal trykke dem.

Et mediebureau kender oftest spillets regler, medierne, fordelene og ulemperne. De kan rådgive dig omkring budgetter, planlægning, eksekvering og administrere det hele for dig. Og det behøves ikke at være dyrt! Finder man et godt solidt mediebureau, vil man måske endda kunne spare penge samlet set, da de oftest kan købe langt bedre ind, og denne forskel kan måske betale hele deres indsats. Samtidigt er det tit en god ide at fokusere på dét man er bedst til, og det er her mange virksomheder går galt i byen. De forsøger selv at læse marketingopgaver uden egentligt at have kompetencerne til det. Det resulterer ofte i spildte budgetter og spildt tid, og det kan have en stor indflydelse på virksomhedens performance.

Klik her hvis du vil se et eksempel på et stærkt mediebureau!

Share

One Response to Hvorfor bruge et mediebureau?

  1. Pingback: Kommunikation og pr for nybegyndere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *