Brug headhuntere til at lande dit nye job

Få øje for organisationsudvikling (foto hansentoft.dk)

Benyt et headhunter til at finde det nye job (foto: hansentoft.dk)

Skal du ud og have nyt job, er der flere ting, du kan gøre, for at optimere dine egne chancer. Mange går i dag netværksvejen, så de slipper for at komme ud på det store, farlige jobmarked, hvor 400 ansøgere står i kø til bare ét job. Men selv hvis du tager den vej, er der flere retninger at gå i. Her får du lidt tips.

Dyrk netværket

Du skal selvfølgelig sørge for at dyrke dit netværk. Det nytter ikke noget, at de bare giver dig tjenester og stikker følere ud for dig, hvis de ikke får noget retur. Derfor skal du være god til at give dem tjenester og anbefale dem på LinkenIn og så videre, sådan at de også vil hjælpe dig, når du på et tidspunkt skal ud og finde job.

Det vil også sige, at dette skal stå på hele tiden. Også selvom du måske er i et job, hvor du er glad og tilfreds. Dagen kan jo komme, hvor du bliver fyret eller opsagt, og så er det godt at have et stort og tungt netværk til at hjælpe sig.

Dyrk dig selv

Det virker måske lidt latterligt, men du er varen, der skal sælges. Især hvis du skal have kontakt til et firma, der skal hjælpe dig med at blive headhuntet. Jo mere du har at byde på, desto nemmere vil det være for dem at sælge dig. Og hvis du samtidig bringer et stort netværk, bliver det også nemmere for headhunteren at finde nogle, der vil ”købe” dig.

Derfor skal du opbygge et ordentlig CV. Ikke kun i din jobsituation men også frivilligt arbejde og kurser tæller her. Har du f.eks. taget et kursus i noget, som ligger et stykke fra dine normale arbejdsopgaver, kan det hjælpe med at trække dig op.

Se her, hvordan du kan få fat i en headhunter og komme ud af starthullet mod dit nye job

Se mere her:

Dette betyder MBA Rankings for uddannelsens kvalitet

Se her, hvorfor du skal få styr på ledelse

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *